//Awesomeness Diary :D

Selamat Datang.
Jangan lupa Senyum sokmo :)


D'Boss!

Facebook | Twitter | Ask.Fm | Instagram
BudakComelNyebok
Assalamualaikum n Hello fellas, my name is Huda, the owner of this wonderful site . I'm the one who take care of this blog so , don't take anything from here or i will kill you.


Entries About Linkies Them <3

Scream!

URL blog wajib ada not email
Please put ur link correctly
Harsh words are NOT allowed

<3


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   CeMeRlAnG,gEmIlAnG,tErBiLaNg !!!


Cemerlang, gemilang, terbilang ialah sebuah ungkapan kata yang popular di Malaysia. Ungkapan ini terdiri daripada tiga perkataanMelayu yang berima:
  • cemerlang—bermaksud sangat indah dan baik.
  • gemilang—bermaksud bercahaya, terang-benderang, juga sinonim kepada cemerlang.
  • terbilang—bermaksud terkenal.
Kerana bunyinya yang berima dan mempunyai maksud yang baik, ungkapan ini sering meniti di bibir rakyat Malaysia, lazimnya diucapkan untuk melahirkan semangat dan wawasan masyarakat Malaysia. Walau bagaimanapun, ia bukanlah cogan kata rasmi negara.

Penggunaan

"Cemerlang Gemilang Terbilang" asalnya adalah cogan kata bagi manifesto Barisan Nasional ketika proses Pilihan Raya Umum pada 2004. Versi cogan kata yang lebih panjang ialah "Ke Arah Malaysia Cemerlang Gemilang Terbilang".
Ungkapan ini juga digunakan dalam tema Rancangan Malaysia Kesembilan. Temanya ialah "Bersama Ke Arah Cemerlang, Gemilang Dan Terbilang" seperti yang dinyatakan oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi dalam bahagian Kata Pendahuluan kertas kerja rancangan tersebut.
Lagu yang berjudul "Cemerlang Gemilang Terbilang" dicipta oleh Datuk Mokhzani Ismail dengan lirik oleh Siso. Lagu ini dinyanyikan ketika Sambutan Hari Kebangsaan Ke-50, 31 Ogos 2007.


Pautan luar